Möten

Vi har årsmöte i Östersund den 28 februari 2019.

Välkomna!(öppnas i en ny flik


Frilansluncher i Östersund den 27.11 och i Sundsvall den 28.11

Frilansluncher i Östersund och i Sundsvall


Styrelsemöte 29.10

Styrelsen har haft möte via telefon den 29 oktober kl 9–9.50. Mötesanteckningar skickas ut till medlemmarna med epost. Vi planerar bland annat att ha frilanslunch i Sundsvall i slutet av november eller början av december.


Styrelsemöte i Sundsvall
Vi har styrelsemöte i Sundsvall fredag den 28 september kl 12-14.


Frilanslunch i Östersund
Vill du känna dig som en frilans med strålande utsikter?
Kom då till frilanslunch i Östersund den 14 juni kl 12 i Arctura, dvs toppresturangen i ”termosen” vid skidstadion.
Anmäl dig på facebookgruppen Mellannorrlands Frilansklubb eller till Hans Månsson hans[snabela]bildmening.se.


Vi har haft styrelsemöte i dag 30 maj 2018. Nästa styrelsemöte äger rum den 9 augusti. Det blir ett lunchmöte i Sundsvall.


Journalistförbundets kongress äger rum den 10–12 april. Dagen innan, den 9 april, har Frilans Riks delegationsmöte i Stockholm. Från klubben medverkar Karin Kämsby som ombud.


Vi hade årsmöte den 16 januari i Sundsvall. Se kallelse här: Årsmötet
Vi träffades Oranche kontorshotell,  där vi hade årsmötesförhandlingar. Efter lunch fick vi besök av Peter Carlsson, som ingår i Mittmedias innehållsutvecklingsteam. Han berättade om hur de jobbar med att mäta klick:

Nästan alla lokaltidningar i Sverige har gått över till att ta betalt för sitt innehåll digitalt. Vad är det som styr vad som bevakas eller vilket innehåll som publiceras? Vad vill egentligen användarna ha och vad är de beredda att betala för? Och hur hanteras material som läsarna kanske inte vill ha men som är viktig journalistik? Peter Carlsson berättar om hur Mittmedia jobbar och hur du som journalist påverkas. Han kommer också att ge tips om hur du som frilans kan öka dina möjligheter att nå ut med ditt innehåll.

Som avslutning blev det leka av, samt fika på Sundsvalls kreativa centrum Grönborg. Vi testade ny teknik i en workshop på prototyplabbet Tvätteriet. 

Där gjorde vi  3D-utskrifter av oss själva, programmerade en robot och upplevde virtuell verklighet. Vi hann också med med diskussion/samtal om förbundsstyrelsens förslag till nya stadgar, ny handlingsplan och nytt idéprogram.

Vi slutade kl 16.00 i god tid för att folk skulle hinna med tågen till Östersund och Gävle.

——————————————————————————————————————————————

Frilanslunch i Östersund
Sista frilanslunchen i Östersund för i år blir på restaurang Arctura, tisdag den 5 december kl 11.30. Anmäl dig till Hans Månsson senast fredag morgon den 30 nov. (Som vanligt betalar klubben för medlemmar, frilansande ickemedlemmar är hjärtligt välkomna att också dela gemenskapen.)